...
Patrik Hansson blir ny VD för Arla Foods i Sverige
Patrik Hansson blir ny VD för Arla Sverige från 1 november.
Nuvarande Sverige-chefen Henri de Sauvage fortsätter i Arla på konsultbasis.

Den 1 november 2016 blir Patrik Hansson ny VD för Arla Foods svenska verksamhet. Han kommer närmast från en position som ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien och tar över efter Henri de Sauvage, som tidigare meddelat att han kommer lämna Arla.
I början av 2016 meddelade Henri de Sauvage att han kommer att lämna Arla mot slutet av året och en process inleddes för att hitta hans efterträdare. Henri kommer dock att fortsätta jobba för Arla som extern strategisk rådgivare.


Arla Sveriges tillträdande VD Patrik Hansson har en gedigen förståelse för den svenska marknaden och kan Arlas styrkor och utmaningar. Han kom till Arla 2011, som ansvarig för ost, smör och fruktdrycker i Sverige. Innan dess hade han nära 20 års erfarenhet av marknad, försäljning och finans inom internationella snabbrörliga konsumentvaruföretag.

År 2015 utsågs Patrik till ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien (SEA), som under hans ledarskap har blivit en av Arlas snabbast växande internationella marknader.

”Jag är mycket glad över att återvända till Sverige för att leda och utveckla Arla, men också för att vara med och skapa långsiktiga förutsättningar för lönsam mjölkproduktion i Sverige”, säger Patrik Hansson.

”Patrik är en mycket kompetent ledare och skicklig marknadsförare. Jag är övertygad om att han kommer att skapa engagemang och entusiasm i Arlas svenska team kring utvecklingen av våra populära varumärken och vår verksamhet på den viktiga svenska marknaden”, säger Peter Giørtz-Carlsen, Executive Vice President och ansvarig för Arlas europeiska verksamhet.

Processen för att hitta en efterträdare till Patrik Hansson i Sydostasien har påbörjats. 

Henri de Sauvage kommer att fortsätta som strategisk rådgivare till Arlas europeiska organisation och hjälpa till med att utveckla den europeiska Foodservice-verksamheten.

”Henri har gjort ett utmärkt jobb för Arla på marknaderna i Sverige, Danmark och Finland, samt på koncernnivå. Jag hade gärna velat behålla honom i hans nuvarande roll, men Henri har själv valt att gå vidare. Därför är jag extra glad över att han vill fortsätta jobba med Arla på konsultbasis och bidra till att vidareutveckla vår Foodservice-verksamhet i Europa”, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

För att säkerställa en smidig överlämning till Patrik kommer Henri att finnas tillgänglig till den 1 december 2016. Då formaliseras även att Reijo Kiskola, ansvarig för Arlas finska verksamhet, och Jakob Bernhard Knudsen, ansvarig för Arlas danska verksamhet, kommer att rapportera direkt till Peter Giørtz-Carlsen i stället för som tidigare till Sverigechefen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Arla Livsmedel Livsmedelsföretagen Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK