...
EU har gett klartecken till Perstorps glasklara Akestra
Co-polymeren Akestra, som Perstorp först presenterade vid K-mässan i Düsseldorf  2013, är nu godkänd av EU-kommissionen för livsmedelskontakt.
Akestra kan även användas för tillverkning av glasliknande produkter som koppar, fat, kannor, dricksglas, etc.

Specialkemikoncernen Perstorp Group, med huvudkontor i Malmö, introducerar nu sin co-polyester Akestra™ på den europeiska marknaden. Lanseringen sker sedan alla monomerer och komponenter i produkten nu blivit godkända för livsmedelskontakt av EU-kommissionen. Produkten kan därmed användas även för produktion av livsmedelsförpackningar.

Perstorp skriver i ett pressmeddelande att Akestra kan användas till alla typer av livsmedelskontakt, varma såväl som kalla. Perstorp betecknar Akerstra som ett unikt material som ger ett gnistrande glasklart utseende och som har bättre värmebeständighet och transparens än PET.

”Akestra är ett amorft alternativ för varmfyllningsförpackningar där transparens är viktigt och kan användas i många applikationer där hög värmebeständighet är viktigt. Akestra kan kombineras med upp till 80 procent återvunnen PET för att ge bättre egenskaper”, skriver Perstorp.

”Akestra kan användas i en befintlig PET-produktionslinje vilket innebär att inga stora investeringar behövs”, säger Marie Grönborg, EVP Specialties & Solutions hos Perstorp.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-09-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
EU Livsmedelsförpackningar Perstorp PET Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK