...

Inför Empack: Äggmärkning växande marknad för Hitachi RX
Hitachi RX-bläckstråleskrivare är sedan 2012 godkända av Moba, marknadsledande inom äggpaketering. Tobias Haag är försäljningschef på Allen + All-Print.

Märkning av ägg styrs av EU-direktiv där land, produktionsmetod, gård och värpplats måste finnas med. Hårda krav ställs på såväl hantering som korrekt märkning – en utmaning i sig då objekten är ömtåliga, minst sagt.

För fyra år sedan godkände holländska Moba, som är marknadsledande inom äggpaketering, Hitachis RX-bläckstråleskrivare för användning i sina produktionslösningar. Sedan dess kan dessa alltså monteras i deras överväldigande anläggningar, med en kapacitet på upp till 180 000 förpackade ägg per timme och maskin. Trots att allt går i en rasande fart är det inte många ägg som krossas.

Den första storordern fick Hitachi, tillsammans med sin samarbetspartner i England, från Oakland Egg. En beställning som kommer resultera i en total drift av hela 93 RX-skrivare, som märker såväl förpackningar som direkt på själva äggen. 

Och nu händer det mycket här i Skandinavien. Strax efter att man i Finland integrerat de första Hitachi-skrivarna i Moba-miljö någonsin i Norden har Allen + All-Print börjat få in order från svenska äggpackerier. 

- Vi ser väldigt ljust på utvecklingen inom detta segment. De installationer som är igång redan idag har alla visat sig fungera utan problem vilket stärker oss ytterligare, berättar Tobias Haag, försäljningschef för Allen + All-Print. 

Allen + All-print grundades 1986 i Hökarängen i Stockholm och har sedan dess utvecklats till ett av Skandinaviens ledande företag inom industriell märkning.

Du hittar Allen + Allprint i monter E:06 på Empack.


BO WALLTEG

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2016-09-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Advertorial Sweden

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK