...
Lexits fabrik i Göteborg först med digitaliserad flexopress
Närbild på tryckverk i den digitaliserade tflexopress från Bobst, som Lexit ska installera i sin utbyggda fabrik i Göteborg.
Lexit Group bygger ut sin etikettfabrik i Göteborg och fördubblar ytan i produktionshallen.

”Utbyggnaden i Göteborg behövs för att möta kundernas märkningskrav på den skandinaviska marknaden”, säger Lexits försäljningschef Jostein Sæter.

Utbyggningen av norska Lexit Groups etikettfabrik i Göteborg blir klar i slutet av april och då blir man också första tryckeri i Skandinavien med en digitaliserad flexopress.
Pressen, som levereras av Bobst, beräknas vara installerad och starklar i juni i år och den innebär enligt Lexit en digitalisering av flexoproduktionen. Pressen levereras med dubbla kliché- och stans-set, vilket möjliggör automatisk byte av etikettvarianter, effektivare produktion och färre driftstopp.


Lexit Group i Göteborg levererar etiketter till flera stora kunder i Skandinavien och utbyggningen av fabriken i Göteborg innebär att man ökar lokalytan med 3.500 kvadratmeter och dubblar ytan i produktionshallen.

”Utbyggnaden av fabriken i Göteborg behövdes för att möta kundernas märkningskrav på den skandinaviska marknaden”, säger Lexits försäljningschef Jostein Sæter.

Utvecklingen av den digitaliserade flexopressen har skett i samarbete med ledande företag på förpacknings- och tryckpressområdet, som Americk Packaging, Apex International, AVT, Bobst, Dupont, Esko, Flint Group, X-Rite och UPM.

-----------------------------------------------------------------
Lexit Gropup är ett ledande nordiskt företag inom områden som PSO/retail, datafångst, RFID, produktmärkning, etiketter och mjukvarulösningar. Koncernen har för närvarande 105 anställda och omsätter cirka 350 miljoner NOK (ca 365 miljoner kronor).


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bobst digitaltryck Etikett/Märkning Lexit Märknings- & Etiketteringsutrustning tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK