...
Nu når Lexit nya höjder med sin automatiserade etikettproduktion
Skandinaviska Lexit Group skriver att man nått nya höjder i sitt digitala etiketthanteringssystem genom  att automatisera det digitala flödet.
”Säkerhet i alla faser av produktionen är något vi anser är mycket viktigt”, säger Kai Gunnar Herseth.

Skandinaviska Lexit Group skriver att man nått nya höjder i sitt digitala etiketthanteringssystem genom  att automatisera det digitala flödet och göra processen mer transparant för kunderna.

”Vi har under lång tid utvecklat våra egna digitala etikettsystem som automatiserar och förenklar alla etikettprocesser, främst för kunder, men även internt i produktionen. Exempelviks har vi digitala pressar som automatiskt byter klichéer till nästa jobb och därmed maximerar produktionseffektiviteten. Via vårt webbcenter kan kunden hålla reda på hur produktionen går och godkänna nya design- och layoutförslag innan produktionen påbörjas. Detta bidrar till ökad säkerhet kring beställningsrutiner och förhindra felaktigheter i produktionen”, skriver Lexit i ett pressmeddelande.

”Säkerhet i alla faser av produktionen är något vi anser är mycket viktigt, inte minst gentemot kunder inom livsmedel.. Om det upptäcks felaktigheter vid kontroll av deklarationer och näringsinnehåll är det lätt att påpeka och ändra med vårt system”, säger Kai Gunnar Herseth, ägare och utvecklare av Lexit Group AS.

Under hösten har Lexit infört flera banbrytande förändringar i det digitala flödet. Förutom att ge kunderna mer detaljerad inblick, insikt och hantering av egna etiketter, sparar man nu stora resurser med den senaste automatiseringslösningen. Baserat på en detaljerad excel-fil och en anpassad designfil, avsedd för variabel utmatning, hanterar systemet nu en hel serie på hundratals utskrivna etikettfiler utan att någon har lagt sina händer på varje etikettfil.

Lexit nämner exempelvis norska producenten Bama som i somras hade behov av flera hundra olika etiketter för jordgubbsprodukter. Med den nu införda automatiserade produktionsmodellen sparade Lexit mycket tid och resurser.

”Detta ger oss oöverträffade möjligheter i den framtida etikettproduktionen”, skriver Lexit.

Lexit skriver att man ständigt strävar efter att göra de digitala processerna smartare, snabbare och mer effektiva. Genom att kategorisera etiketter enligt ”recept” kan man öka både produktions- och kostnadseffektiviteten, då etiketter med likadana variabler kan produceras i snabb takt.

”Det är en pågående process hos oss att förbättra alla processer från etikettdesign via tryckprocess och fram tills etiketten leverereras till kund”, skriver Lexit.

----------------------------------------
Lexit Group är en ledande skandinavisk leverantör inom datainsamling, RFID, POS/detaljhandel, produktmärkning, etiketter och programvarulösningar. Koncernen, som har huvudsäte i Norge, sysselsätter idag 120 anställda och omsätter årligen cirka 380 miljoner NOK (ca 413 svenska kronor)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation digitaltryck Etikett/Märkning Lexit Norge Övrigt tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK