...
Tredje generationen bioplaster visas på Plastteknik i Malmö
Användningen av biokompositer ökar alltmer. (Bild Trifilon).

Branschmässan Plastteknik Nordic arrangeras för tionde gången i början av maj. Platsen är Malmömässan och mycket kommer att handla om tredje generationen bioplaster.

Mässarrangören Easyfairs skriver i ett pressmeddelande att Plastteknik Nordic är en mässa som präglas av materialinnovation, i en kraftigt föränderlig bransch. I år riktas mycket av mässljuset på hållbara material och alternativ till fossilbaserad plast.

Mycket på Plastteknik Nordic kommer att handla om ”tredje generationen bioplaster” – dvs. så kallade biokompositer där en del av materialet kommer från biologisk råvara som lin, hampa, trä, etc.

Ett av företagen som visar utveckling inom biokompositer är Nyköpingsbaserade Trifilon, som utvecklat en ny biokompositteknik som matchar och överträffar de konventionella materialens mekaniska egenskaper. 

”Vi kan nu göra saker med biokompositer som varit omöjliga förut och kön till nya materialklasser från vårt materiallaboratorium blir allt längre”, säger David Sandquist, som kommer från finska VTT Research Centre och nu är forsknings- och utvecklingschef på Trifilon.

Plastteknik Nordic arrangeras 8 – 9 maj på Malmömässan i Malmö och på plats kommer att finnas 150 marknadsledare och visionära startup-företag, som ska visa det senaste inom polymera material, design, utveckling, bearbetning och produktionsteknik.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Bioplaster bioråvara Easyfairs Konferenser och mässor Mässor Övrigt Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK