...
Lanserar första kartongtråget för livsmedel i MAP-pack
ÅR Packagings formpressade kartongtråg för MAP-packnng av livsmedel kan produceras både i vitt och svart utförande.

ÅR Packaging har lanserat marknadens första tråg av formpressad kartong, som är avsett för inpackning av livsmedel med modifierad atmosfär (MAP). Den nya förpackningen är avsedd att ersätta konventionella MAP-tråg av plast.

Det formpressade tråget är utvecklat i ett teknik- och materialsamarbete med koncernbolagen CC Pack i Tibro och Flextrus i Lund och tråget är ett svar på en ökande efterfrågan från marknaden på uthålliga trågförpackningar som alternativ till konventionella plastförpackningar.

”Vi har satsat mycket på att utveckla denna nya och revolutionerande förpackningslösning. Tråget är utformat för att ge optimalt täta förpackningar som ger produkterna en hållbarhet på minst 18 dagar och som lämpar sig för ett brett utbud av kylda matprodukter som färskt och processat kött, kyckling, fisk, ost, färdigrätter, etc.”, säger CC Packs VD Åke Larsson.

De nya kartongtrågen levereras tillsammans med en passande förslujtningsfilm som ger är säker tätning och som har barriärer avsedda för den typ av produkter, som ska förpackas.

ÅR Packaging skriver i ett pressmeddelande att det nya MAP-tråget inte bara är ett hållbart alternativ till plasttråg genom sina höga andel förnyelsebart material utan det tilltalar även kunderna genom ett attraktivt utseende och den taktila papperskänslan. Tråget, som är det första formpressade kartongtråget i sitt slag på marknaden, är kostnadseffektivt att producera och hantera och tester pågår redan med flera stora europeiska producenter av kylda livsmedel.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-28

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK