...
OptiGroup AB har utnämnt ny VD och koncernchef
Sören Gaardboe är ny VD och koncernchef i OptiGroup AB. (Bild Papyrus)

Svenska OptiGroup AB, som distribuerar produkter inom förpackning, foodservice, tryck, retail, mm. har utsett Sören Gaardboe till ny VD och koncernchef.

Sören Gaardboe kommer närmast från en befattning som Chief Operating Officer i OptiGroup och som tillförordnad chef för affärsområdet Facility, Safety and Foodservice Solutions. Innan dess har han haft olika ledande befattningar inom Papyrus.

Sören Gaardboe efterträder Christoph Sander, som fortsätter i koncernen som vice ordförande i styrelsen och ansvarig för Acquisition Committee, där han kommer att stödja ledningen i den fortsatta utvecklingen. Dessutom tar Christoph Sander ansvaret för en planerad försäljning av Papyrus tyska verksamhet och kommer att arbeta nära den tyska ledningsgruppen under de närmaste månaderna.

”Det har varit en spännande tid att leda OptiGroups förändringsresa och ett nöje att arbeta med ledningsgrupperna. Vi har framgångsrikt genomfört ett dussin förvärv, inriktat koncernen på starka affärsområden och därmed lagt en mycket solid grund och plattform för framtiden”, säger Christoph Sander.

”Vi måste fortsätta den väg som vi påbörjade 2016 med att utveckla vår verksamhet organiskt och även fortsätta komplettera med fler förvärv. Att stå stilla är inget alternativ i min värld, vi behöver alltid utvecklas och fortsätta framåt”, säger Sören Gaardboe i en kommentar till sin utnämning.

-------------------------------
OptiGroup är en europeisk business-to-business distributör av produkter inom områden som foodservice, industri, tryck, retail, mm. Bolaget ger support till kunder i 19 europeiska länder. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg. År 2017 hade OptiGroup en nettoomsättning på 1,5 miljarder euro (drygt 15 miljarder kr) och 2.100 anställda i koncernen och dess dotterbolag. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-03-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
OptiGroup Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK