...
Lexit uppgraderar system för nätbaserad etiketthantering
Lexit Group uppdaterar nu sitt nätbaserade etikettsystem ”Lexit One” med modulen ”Web-to-print”. Bilden visar Lexits Annett Malmo, när hon för ett år sedan presenterade ”Lexit One”.

Nätbaserad etiketthantering har blivit en succé för norska Lexit Group, som nu lanserar modulen ”Web-to-print” som ger kunderna ännu möjlighet mer kontroll och till styrning av sina egna etiketter.

År 2013 lanserade Lexit sitt ”Lexit One” som är ett system för nätbaserad etiketthantering. Systemet förenklar filhantering och kommunikation i alla led i etikettproduktionen, från design och godkännande i processens början till beställning, tryck, distribution och applicering i slutskedet. Systemet, som kompletterades med en speciell beställningsapp, sparar tid och ger via nätet kunderna full kontroll över alla etiketter genom hela produktionsflödet.

Nu kompletterar Lexit sitt system med en version 2, som man alltså kallar ”Web-to-print” och som ger kunderna ännu mer kontroll och möjlighet att styra sin etikettproduktion.

”Exempelvis kan kunden nu göra ändringar av exempelvis näringsdeklarationer, ingredienser, etc, i redan exsisterande etiketter utan vår hjälp”, skriver Lexit i ett pressmeddelande.

Modulen ”Web-to-print” håller reda på gamla och nya etikettversioner i förhållande till etiketternas lagringsstatus och det är alltså också möjligt för kunderna att via tjänsten ”Lexit Cloud” skapa nya etiketter i en befintlig serie eller design och att redigera layouter och tryckt information i egna etiketter.

I ”Web-to-print” finns en direkt koppling till programvaran ”Recipe Explorer”, som är speciellt utformad för att hjälpa livsmedelsproducenter att hantera bland annat recept, innehållsdeklarationer och näringsinformation. I praktiken fungerar det så att om kunden ändrar ett recept kommer det automatiskt en uppdatering på etiketten och automatiska ändringar av innehåll och innehållsmängder och ändringar av näringsvärden, baserade på aktuella livsmedelstabeller. Manuell hantering av ingrediensförteckningar och näringsvärden är tidskrävande och osäkert, men med ”Recipe Explorer” göras  alla beräkningar automatiskt, vilket minskar risken för kostsamma misstag.

”Med vår nya modul tar vi nätbaserad etiketthantering till en helt ny nivå”, skriver Lexit.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning Lexit Norge

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK